Opening woonzorgvoorziening Gewoon Wonen

Op 4 juli om 15.00 uur vond de officiële opening plaats van de woonzorgvoorziening voor Gewoon Wonen aan de Molenweg 55 in Oost-Souburg. Samen met de bewoners verrichtte wethouder Vader de openingshandeling en maken zij de naam van het gebouw bekend. Aansluitend was er gelegenheid voor een hapje en drankje.

Samenwerken?

John Priem Projectontwikkelaar
0113 40 20 29

Woonzorg-appartementen Gewoon Wonen
De nieuwbouw bestaat uit een éénlaags gebouw met 8 zelfstandige levensloopbestendige woonzorg-appartementen. Ook zijn er faciliteiten, zoals een gezamenlijke keuken, woonkamer en een slaapkamer voor de verzorging.

Gewoon Wonen streeft naar goede huisvesting en zorg voor hun jongvolwassen gehandicapte kinderen, waarbij de zelfstandigheid van kinderen voorop staat. Met de realisatie van de woonvoorziening is een lang gekoesterde wens van Gewoon Wonen uitgekomen.

Nul-op-de-Meter
Zeeuwland heeft de woonzorg-appartementen gebouwd volgens het ‘Nul-op-de-Meter’ (NOM) principe. Dit betekent dat ze enorm energiezuinig zijn. Zo is er gebouwd met een optimale luchtdichting en goede isolatiepakketten. De installatie van de appartementen kan, afhankelijk van het verbruik van de bewoners, zichzelf volledig van energie voorzien. Hiervoor is voorzien in een warmtepomp, zonnepanelen, dubbelglas en een mechanisch ventilatiesysteem (met een zeer hoog warmte terugwin rendement). Dit alles zorgt voor lage woonlasten voor de bewoners. Deze woningen passen daarom ook bij de doelstelling ‘betaalbaar en duurzaam wonen’ van Zeeuwland.

De Gaaij Architectuur uit Middelberg heeft de woonvoorziening ontworpen. Bouwbedrijf Joziasse uit Vlissingen verzorgde de bouw. Zeeuwland is de eigenaar en verhuurt de woonvoorziening aan Gewoon Wonen.