Samen op weg naar een innovatieve toekomst

Samen op weg naar een innovatieve toekomst

John Priem Projectontwikkelaar
0113 40 20 29

Een Architectonisch Verbond: buro SALT en Zeeland Wonen

Paul van den Berge, mede-eigenaar van buro SALT, deelt graag zijn ervaringen over de samenwerking met Zeeland Wonen, een partnerschap dat teruggaat naar het begin van zijn bedrijf.

Sinds het begin

“Mijn broer Gert-Jan en ik zijn in 2012 begonnen met ons architectenbureau. We zijn wat dat betreft echt een familiebedrijf. In de afgelopen jaren zijn we ook flink gegroeid. We zitten voornamelijk op woningbouw, dat is echt wel onze core-business. Dus appartementen, woningen, grote verbouwingen maar ook projectontwikkeling. Daar kennen we John dan ook van’’, vertelt Paul.  ‘’Ik denk dat we nu al zeker 10 jaar samenwerken.’’

Creativiteit ontmoet vakmanschap

Paul omschrijft hoe hun expertises elkaar aanvullen: “Wij zijn als architecten natuurlijk al vrij vroeg betrokken bij projecten wat erg tof is. Zo kunnen we gezamenlijk een concept bedenken waar wij enerzijds onze architectuur in kwijt kunnen, maar wat anderzijds natuurlijk ook onderscheidend is in de markt. En dat vind ik zelf heel leuk, dat we er vanaf de eerste schets bij kunnen zijn.”

Claverveld

Een van de projecten die Paul is bijgebleven, is Claverveld: “Ja, Claverveld was ons eerste echt grote project samen. Dit project was ook meteen heel kenmerkend voor onze samenwerking. Ik begon met een heel simpel handschetsje waar John eigenlijk direct enthousiast over was. Zo enthousiast als hij kan zijn, wilde John meteen naar de gemeente. En dat is gewoon heel leuk aan de samenwerking.”

Dreamteam

Wat Paul vooral waardeert aan de samenwerking is John’s vermogen om het juiste team samen te stellen: “Het is altijd heel prettig samenwerken met hem, maar hij kan vooral ontzettend goed de juiste mensen bij elkaar zetten. En dat zorgt ervoor dat iedereen optimaal zijn vak kan uitoefenen waardoor we altijd tot een goed concept kunnen komen.’’

Innovatieve toekomst

Paul sluit af met lovende woorden voor de voortdurende samenwerking: ” Het is altijd leuk om met John samen te werken, zowel tijdens de trajecten als bij de uiteindelijke projecten. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst nog tal van innovatieve projecten samen te kunnen verwezenlijken.