‘Een complementaire samenwerking’

ARCHIKON is zoals de naam zegt een architecten- én constructeursbureau. Vanuit hun inspirerende locatie in Goes ontwerpen zij diverse projecten binnen de woningbouw en gezondheidszorg. Johan Dieleman (directeur) is hierin een waardevolle partner voor Zeeland Wonen. In dit gastblog geeft hij, vanuit zijn oogpunt, toelichting bij de nauwe onderlinge samenwerking.

Samenwerken?

John Priem Projectontwikkelaar
0113 40 20 29

‘Aangenaam doordacht’
Voor Zeeland Wonen ontwerpt ARCHIKON diverse zorg en woningbouwprojecten, waaronder momenteel Toorenvliedt in Middelburg, Nieuw Zuidbeekseweg in Vlissingen , Joachimikade in Goes en Kop van Noord in Terneuzen. Dat doe ik uiteraard niet alleen. Wij werken met plus minus tweeëntwintig mensen aan ‘aangenaam doordachte’ architectuur: van klein tot groot, eenvoudig of complex. Het merendeel van de projecten wordt uitgewerkt door één of meerdere onze architecten en constructeurs.

Kennis en kracht bundelen
Het succes van de jarenlange samenwerking met Zeeland Wonen zit hem in het feit dat we complementair zijn. Samen leveren we een compleet product waarbinnen voor eenieder speelruimte is. Gecombineerd hebben wij onlangs met Zeeland Wonen een aanbesteding gedaan voor de Kerngezond-centra in Vlissingen.

Onze kennis vult elkaar in dit voorbeeld uitstekend aan. De architectonische en bouwkundige conceptkant hebben wij verzorgd. Maar de locatiekeuze, en ook de vraag ‘hoe’ er ontwikkeld zal worden, is ingevuld door Zeeland Wonen. Hierin hebben we dus echt als partners opgetrokken.

Ontwikkelaar voor mens en omgeving
Zeeland Wonen onderscheidt zich door bijzondere of op het eerste oog soms lastige locaties te ontwikkelen. Daarin trekken we samen op. Dankzij een verrassend ontwerp wordt de gemeente geprikkeld, zodat er een enorme verbetering ontstaat, bijvoorbeeld rondom een stuk vervallen binnenstad.

Gezamenlijk letten we niet alleen op het uiteindelijke rendement, maar zetten we vooral gebouwen neer die meerwaarde hebben voor de omgeving. Er wordt dus gekozen voor oplossingen die meerwaarde hebben voor de gebruiker en voorbijganger. Zeeland Wonen doet dit wat mij betreft heel sterk. Ze geven echt iets terug aan mens en omgeving.

Samenwerken op basis van vertrouwen
We geven elkaar ruimte en tijd. Zeeland Wonen focus op de kerntaken en heeft de waarde in zich om een gebouw goed te ontwikkelen. Wij ontwerpen binnen het budget en liefst boven verwachting. We weten precies wat we aan elkaar hebben en stellen elkaar daardoor niet teleur in het proces. Zulk wederzijds vertrouwen zorgt voor een goede en bovendien heel plezierige samenwerking.