‘De samenwerking voelt als teamwork’

Het is stipt half 10 in de ochtend als de telefoon gaat. Ben de Weerd, eigenaar van Schinkel De Weerd Makelaardij uit Oost-Souburg klinkt enthousiast. Het typeert zijn houding. Ondanks een drukke agenda maakt hij namelijk graag tijd vrij voor een gastblog. Vanuit zijn bijdrage als nieuwbouwspecialist vertelt makelaar Ben de Weerd meer over de samenwerking met Zeeland Wonen.

Samenwerken?

John Priem Projectontwikkelaar
0113 40 20 29

De nieuwbouwspecialist van Walcheren

“Zeeland Wonen betrekt Schinkel De Weerd vroegtijdig in het project. We kijken mee naar de ontwikkellocaties en doen een marktanalyse. We letten op verschillende aspecten en vertalen dat naar een stevige analyse waarmee de architect aan de slag kan.”

“Vervolgens werken we in teamverband met ontwikkelaar, architect en aannemer voor de indeling van de plattegronden, de uitstraling van de woningen en de differentiatie van de woningtypen. Altijd rekening houdend met de wensen van de nieuwe bewoners. Om de doelgroep zoveel mogelijk bij het project te betrekken, inventariseren we de woonwensen van geïnteresseerden door middel van enquêtes. Zo weten we zeker dat we een product maken dat aansluit op de vraag in de markt. Dit werken in teamverband zorgt mijns inziens voor het beste eindresultaat en maakt het samenwerken met de ontwikkelaar Zeeland Wonen zo leuk.”

Zeeland Wonen is lokaal onderscheidend

“Wat ik een grote kracht vind van Zeeland Wonen, is dat zij de kennis en ervaring hebben van een landelijke organisatie, maar dit weten te vertalen naar de Zeeuwse markt. Daar komt bij dat wij als makelaar niet het enige aanspreekpunt zijn voor kopers. Zeeland Wonen is benaderbaar, wat ik onderscheidend vind en mooi om te zien.”

“Verder kiest Zeeland Wonen altijd lokale partners. Voor de ontwikkeling van Claverveld fase II ‘Earlisehof’ in Vlissingen bijvoorbeeld, is gekozen voor een lokale architect (Sjaak Goud) en aannemer (Fraanje). Wij (Schinkel de Weerd Makelaardij) waren betrokken als nieuwbouwspecialist. Er is een product ontstaan dat mooi aansluit op de markt. Het verkocht daardoor binnen korte tijd en is inmiddels opgeleverd aan de nieuwe bewoners.”

Aandacht voor mens en omgeving

“Zeeland Wonen besteedt naast de woningen nadrukkelijk aandacht aan de leefbaarheid. Zonnepanelen en parkeerplaatsen zijn in het voorbeeld van Earlisehof bewust aan de achterzijde van de woningen geplaatst. Hierdoor is er een hofstructuur ontstaan waarbij buren elkaar ontmoeten en kinderen veilig voor de deur kunnen spelen. Daarnaast is er veel natuurlijk groen in de wijk aanwezig. Kortom, Zeeland Wonen heeft zich bewust ingezet voor het realiseren van een optimale woonbeleving.”

‘Zeggen wat je doet en doen wat je zegt’

“Zeeland Wonen hecht hoe dan ook veel waarde aan het eindresultaat. Daarom leggen we processen vooraf duidelijk met elkaar vast. We bespreken wie wat doet, welke stappen genomen moeten worden, hoe het project wordt vormgegeven etc. Samen streven we naar 100% tevredenheid van de nieuwe bewoners.”

“De relatie voelt, tot slot, niet zozeer als een wisselwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Er wordt juist in teamverband gewerkt en verantwoordelijkheid gedeeld. Dat is een goede strategie, en wat mij betreft prettig samenwerken!”